Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Džiūvėsėliai, 100 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Juodieji pipirai
- Brendis, 4 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 4 valgomieji šaukštai
- Kalmarai, 4 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Druska
- Žalumynai
- Aitrioji paprika
- Alyvuogių aliejus
Gaminimo instrukcija:
Kalmarą (jei reikia) išdorojame, ir supjaustome nedideliais žiedeliais. Dedame į gilų dubenį, apšlakstome brendžiu, citrinos sultimis, apibarstome smulkintu čili pipiriuku, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir paliekame valandai pasimarinuoti. Tuo metu supjaustome svogūnus, sutarkuojame morkas ir pakepiname alyvuogių aliejuje. Marinuotus kalmarų žiedus nusausiname, merkiame kiaušinio plakinyje, džiuvėsėliuose ir kepame alyvuogių aliejuje kol gražiai apskrunda ir pasidaro traškūs. Valgome su kepintais svogūnais ir kepinta morka. Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai