Tartaletės su vaisiais
- Sviestas, 100 gramų
- Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai, 200 gramų
- Kiaušiniai, (tryniai), 3 vienetai
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 1 stiklinė
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Vaisiai, ar
- Uogos
Tartaletėms sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Suberti miltus, užminkyti tešlą. Kokiai valandai padėti į šaldytuvą.
remui trynius išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Pieną užvirinti ir nuolat maišant supilti į kiaušinių masę. Visa tai kaitinti ant nedidelės ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštėja. Nukaisti nuo ugnies, leisti kiek atvėsti, įdėti sviesto ir išmaišyti. Ant kremo paviršiaus uždėti maistinę plėvelę, kad nesusidarytų plėvelė ir ataušinti.
Po tešlos pasibuvimo šaldytuve valandos orkaitę įkaitinti iki 180° C temp. Kepimo formeles ištepti riebalais. Iš tešlos formuoti 8 tartaletes, dugną subadyti šakute, tiesti ant tartalečių kepimo popierių ir ant jo paberti žirnius, pupeles ar akmenukus, kad tešla kepdama nekiltų. Kepti apie 15 min., tada kepimo popierių su ant jo buvusiais “svertukais” nuimti ir dar tartaletes pakepti iki gražaus rusvumo (apie 15 min.). Ištraukti iš orkaitės ir leisti atvėsti.
Ataušusias tartaletes atsargiai išimti iš formelių. Krėsti ataušusį kremą, gražiai išsklaidyti, o ant viršaus išdėlioti pasirinktus vaisius ar uogas.