Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 300 gramų
  • Sviestas, kapotas, 125 gramai
  • Cukraus pudra, 120 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
  • Vanduo, ledinis, 5 valgomieji šaukštai
Kremui:
  • Pienas, 500 mililitrų
  • Kiaušinių tryniai, 6 vienetai
  • Cukrus, 90 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kukurūzų miltai, 3 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
  • Uogos
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame tartaletes: miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.

  2. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.

  3. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

  5. Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.

  6. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių. Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.

  7. Ruošiame vanilės kremą: pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.

  8. Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.

  9. Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir, nuolat maišydami, lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

  10. Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Dan Sukker
» Rašyti komentarą
» Komentarai