Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
- Miltai, 300 gramų
- Sviestas, kapotas, 125 gramai
- Cukraus pudra, 120 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
- Vanduo, ledinis, 5 valgomieji šaukštai
- Pienas, 500 mililitrų
- Kiaušinių tryniai, 6 vienetai
- Cukrus, 90 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- „Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Kukurūzų miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Uogos
- Cukraus pudra
Ruošiame tartaletes: miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
Kepkite orkaitėje 10–12 minučių. Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
Ruošiame vanilės kremą: pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir, nuolat maišydami, lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.
Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.