Tartas su sūrio kremu/Pistou padažu ir glazūruotais pomidorais
- Tešla, sluoksniuota, 300 gramų
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Pomidorai, vyšniniai, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Čiobreliai, šakelės, 3 vienetai
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
- Bazilikas, šviežios, 3 vienetai
- Druska
- Pipirai
- Sūrelis, tepamas, šviežias (lietuviškas varškės), 200 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, kietasis (parmezanas, džiugas), 100 gramų
- Bazilikas, šviežias, 1 pundelis
- Alyvuogių aliejus, 50 mililitrų
- Kedro riešutai, 30 gramų
- Sūris, kietas (parmezanas, džiugas), 50 gramų
- Česnakas, 2 skiltelės
- Kiaušiniai, trynys (suplaktas su 1 valg. š. vandens), 1 vienetas
Kiaušinio trynį suplakti su 1 valg. šaukštu vandens. Sluoksniuotą tešlą iškočioti iki 0,5 cm storio lakšto. Įdėti į kepimo formą ar skardą ir patepti tešlą kiaušinio plakiniu. Kepti iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Sūrio kremas:
Sutarkuoti kietą sūrį ir sumaišyti jį su tepamu sūriu ir grietine. Pagardinti druska ir pipirais.Pistou padažas:
Sūrį sutarkuoti, česnako skilteles susmulkinti, baziliko lapelius atskirti nuo kotelių. Smulkintuvu sutrinti baziliko lapelius, česnaką, sūrį, riešutus ir aliejų iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais.\
Pomidorus nuplauti ir gerai nusausinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti pomidorus bei čiobrelio šakeles. Kepti vartant pomidorus mentele 2 minutes (reikia stengtis neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė).Pagardinti druska ir pipirais.
Iškeptą tešlos lakštą patepti sūrio kremu arba pistou padažu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra ir, pasirinkus grill funkciją, kepti orkaitėje 5 minutes.
Patiekti tartą papuošus šviežio baziliko lapeliais.
Skanaus!