Tėčio kiaulienos ir daržovių troškinys
- Petražolės, šakelės, 5 vienetai
- Paprika, 1 vienetas
- Pomidorai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aitrioji paprika, 1 vienetas
- Česnakas, 5 skiltelės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 0.5 litro
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Lauro lapai, lapeliai, 3 vienetai
- Aliejus, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, kiaulienos, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiauliena, kumpis, 400 gramų
- Salierai, šaknis, 1 vienetas
- Bulvės, 1 vienetas
- Morkos, 1 vienetas
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome kiaulienos prieskoniais ir paliekame pusvalandžiui marinuotis.
Tuo tarpu supjaustome daržoves: saliero šaknį, bulvę, papriką, pomidorą, svogūną ir česnaką smulkiname kubeliais, morką ir čili pipirą - plonais griežinėliais.
Keptuvėje aliejuje pakepiname kiaulienos gabalėlius iš visų pusių. Tada dedame juos į troškintuvę.
Taip pat sudedame smulkintas daržoves, įpilame apie pusę litro vandens, kad apsemtų mėsą ir daržoves, įberiame druskos ir įpilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus.
Troškintuvę uždengiame dangčiu ir statome ant ugnies. Kartais pamaišant troškiname apie 30 minučių, kol visos daržovės taps minkštos. Prieš išjungiant ugnį sumetame petražolių ir lauro lapelius, uždengiame ir dar minutę patroškiname.
Skanaus! ;)
2011-03-29 13:10
2010-12-17 15:14
2010-08-19 06:14
2010-04-28 14:15
2011-05-13 15:37