Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
- Mėsa, nugarinė, 1 kilogramas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Rapsų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Cinamono lazdelės, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, trintas, 3 skiltelės
- Aitrioji paprika, 3 valgomieji šaukštai
- Aitriosios paprikos dribsniai, 1 arbatinis šaukštelis
- Lauro lapai, 3 vienetai
- Cukrus, rudasis, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sultinys, vištienos ar jautienos, 500 mililitrų
- Gvazdikėliai, 3 vienetai
- Alus, arba porteris, 330 mililitrų
- Kalendra, šviežia, rupiai pasmulkinta, 0.5 pundelio
- Grietinė, 200 gramų
- Tortilija, 1 pakelis
- Pupelės, raudonosios, 1 skardinė
- Pomidorai, be sėklų, supjaustyti, 2
Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų. Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus.
Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas. Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno. Jei reikia, įpilkite truputį vandens.
Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį. Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš. Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.