„Thukpa“ jautienos sriuba
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Špinatai, 2 saujos
- Juodieji pipirai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Petražolės, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Jautiena, arba aviena, 300 gramų
- Pomidorai, konservuoti, 5 vienetai
- Imbieras, 1 cm gabaliukas, 1 vienetas
- Ciberžolė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kmynai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Paprika, aitrioji, 1 vienetas
- Lauro lapai, lapai, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Makaronai, 150 gramų
- Česnakas, 1 skiltelė
1. Puode užverdame vandenį ir sudedame makaronus. Verdame 2 min. Makaronus nusausiname.
2. Svogūną, imbierą ir česnaką nulupame ir sutarkuojame ar smulkiai sukapojame.
3. Nesvylančiame puode įkaitiname aliejų. Sudedame svogūną, imbierą ir česnaką. Pakepiname kelias minutes.
4. Kol svogūnai kepa, supjaustome jautieną vieno kąsnio dydžio gabalėliais.
5. Sudedame prieskonius į aliejų ir 5-8 sekundes pakepiname. Tada sudedame mėsą ir pakepiname kelias minutes. Jei nemėgstate aštriai, aitriosios paprikos nedėkite.
6. Supjaustome pomidorus griežinėliais ir sudedame į puodą.
7. Supilame sojos padažą ir 750 ml vandens. Padidiname ugnį iki didžiausios, kol vanduo užverda. Verdame sriubą iki 15 min., kol mėsa suminkštėja. Tada sudedame išvirusius makaronus. Verdame dar 6 min.
8. Špinatus stambiai supjaustome ir sudedame į puodą. Paverdame minutę ir patiekiame.
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis.
2012-06-14 13:45
Rekomenduoju visiems sriubu megejams!