Tikrasis Popiežiaus pyragas

Tikrasis Popiežiaus pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Cukrus, 125 gramai
  • Sviestas, 125 gramai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Migdolai, ekstraktas, 100 gramų
  • Uogienė, marmeladas, 100 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Migdolai, ekstraktas, 2 lašai
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas
  • Gvazdikėliai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Kvietinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame ant stalo. Viduryje miltų padarome duobutę ir suberiame cukrų, vanilinį cukrų, migdolų ekstraktą, gvazdikėlius, cinamoną, kiaušinio baltymą ir pusė trynio. Viską gerai išminkome. Tada dedame gabaliukais pjaustytą sviestą, suberiame migdolo riešutus, paberiame dar šiek tiek kvietinių miltų ir greitai išminkome. Jei tešla vis dėlto limpa prie rankų, palaikome ją kurį šaldytuve. Iš tešlos iškočiojame du lakštus: vieną supjaustome 16 - 20 vienodo pločio juostelių. Kitą įklojame į riebalais pateptą kepimo formą ir aptepame marmeladu, 1 cm nuo kraštų paliekame neteptą. Ant viršaus rombeliais dedame tešlos juosteles, aptepame jas likusio kiaušinio trynio dalies ir pieno suplaktu mišiniu. Pyragą kepame 175 - 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 25 - 30 min.

» Rašyti komentarą
» Komentarai