Tirolietiškas omletas su grybais
- Druska
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, ar grietinėlė, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaulienos šoninė, ar kumpis, rūkyta, 30 gramų
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Bulvės, virtos, 3 vienetai
- Juodieji pipirai
- Aliejus, kepimui
Iš vienos firmos Lietuvoje gaunu korteles su receptais – kaip pagaminti greitai, lengvai, skaniai. Štai ten ir radau šį receptą. Kai ką pakeičiau pagal savo skonį. Kadangi svogūnų ir česnako ne valgau, tai jų mano recepte ir nėra :)
1. Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ne labai plonais griežinėliais.
Grybus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.
Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais arba juostelėmis.
2. Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos.
3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite bulves ir kepkite, kol gražiai apskrus.
4. Kitoje keptuvėje kepkite grybus ant kaitrios ugnies.
5. Grybus sudėkite į keptuvę su bulvėmis, pagardinkite druska, pipirais. Supilkite kiaušinių plakinį, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies.
6. Apibarstykite krapais, petražolėmis ir patiekite.
Vegetarai gali kepti omletą be kumpio – taip pat labai skanu :)
2013-08-15 19:07
2010-12-16 21:06
2010-02-27 16:47
2013-12-29 19:21