Tirolietiškas pyragas su abrikosais

Tirolietiškas pyragas su abrikosais
Skanus, aromatingas ir ryškus pyragas :)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai, 250 gramų
  • Abrikosai, 500 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

  2. Persijoti miltus, įberti žiupsnelį druskos ir 1 a.š. kepimo miltelių.

  3. Sumaišyti abi mases ir paruošti vientisą tešlą.
    Kepimo formą ištepti sviestu ir pilti pusę pyrago tešlos, gal šiek tiek daugiau.
    Kepti orkaitėje 190 °C temperatūroje 9-10 min.

  4. Tuo tarpu paruošti abrikosus – nuplauti, padalinti į 2 puses ir išimti kauliukus. Atsargiai sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

    Mūsų „padas“ jau iškepė. Sudėti ant jo abrikosus, užpilti likusia tešla ir kepti orkaitėje 175-180 °C temperatūroje 40-50 min.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Margarita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Toma
2017-10-29 12:54
Sandra, galima ir su kitokiais vaisiais, pavyzdžiui, konservuotais persikais
Sandra
2017-10-10 13:51
Ar butu galimanaudoti marinuotus abrikosus???