Tirolietiškas pyragas su abrikosais
Skanus, aromatingas ir ryškus pyragas :)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 250 gramų
- Abrikosai, 500 gramų
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Persijoti miltus, įberti žiupsnelį druskos ir 1 a.š. kepimo miltelių.
Sumaišyti abi mases ir paruošti vientisą tešlą.
Kepimo formą ištepti sviestu ir pilti pusę pyrago tešlos, gal šiek tiek daugiau.
Kepti orkaitėje 190 °C temperatūroje 9-10 min.Tuo tarpu paruošti abrikosus – nuplauti, padalinti į 2 puses ir išimti kauliukus. Atsargiai sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Mūsų „padas“ jau iškepė. Sudėti ant jo abrikosus, užpilti likusia tešla ir kepti orkaitėje 175-180 °C temperatūroje 40-50 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-10-10 13:51
Ar butu galimanaudoti marinuotus abrikosus???
2017-10-29 12:54