Tiršta pieniška daržovių sriuba
- Vanduo, 0.25 litro
- Druska, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Juodieji pipirai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pienas, 475 mililitrai
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Aliejus, arba ghi, 3 valgomieji šaukštai
- Lauro lapai, lapai, 2 vienetai
- Kalendra, malta, 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Daržovės, kubeliais, 675 gramai
Sunkiame prikaistuvyje įkaitinkite ghi. Kelias sekundes pakepinkite lauro lapus, kalendrą ir kurkumą, po to greitai sudėkite supjaustytas daržoves. 4-5 minutes daržoves maišydami kepkite, kol vietomis apskrus. Tuomet įpilkite vandens, įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Jei norite, palikite daržoves nesutrintas arba sutrinkite jas į košę ar išmaišykite elektriniu mikseriu. Jei sriubą pertrinate, nepamirškite išimti lauro lapu.
Kol daržovės verda, mažame prikaistuvyje ant vidutinės liepsnos įkaitinkite sviestą. Suberkite miltus ir 1-2 minutes gerai maišydami kepkite, kol jie ims ruduoti. Įpilkite karšto pieno. Maždaug 2 minutes padažą plakite, kol pakankamai sutirštės. Įmaišykite jį į sriubą ir užvirkite.
Gaminama: apie 45-50 min.
2015-09-16 11:13