Tortas „Bitutė“

Tortas „Bitutė“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 400 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Riešutai, 1 sauja
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Kremui:
  • Grietinė, 500 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Citrinos žievelė
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.

  2. Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.

  3. Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą
» Komentarai