Tortas "Bounty"

Tortas "Bounty"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Sviestas, minkštas, 150 gramų
  • Miltai, 140 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Kiaušinių tryniai, 5 vienetai
  • Sviestas, minkštas, 200 gramų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Romas, arba konjakas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Glajui:
  • Šokoladas, 100 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 100 gramų
Kokosų sluoksniui:
  • Kiaušinių baltymai, 6 vienetai
  • Kokoso drožlės, 200 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame tešlą: išplakame minkštą sviestą, trynį ir cukrų. Sudedame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, išmaišome.

  2. 2/3 tešlos paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos formos dugno (aš padariau ir "sieneles" iš tešlos, bet tai nebūtina), o likusią 1/3 tešlos dedame į šaldymo kamerą.

  3. Ruošiame kokosinį sluoksnį: baltymus su cukrumi ir druska plakame iki standumo. Išplakti baltymai turi laikytis apverstame dubenyje, paviršius turi būti lygus, blizgus. Atsargiai sumaišome su kokoso drožlėmis.

  4. Pilame kokoso-baltymų masę ant formoje esančios tešlos. Imame iš šaldymo kameros sukietėjusią tešlą ir stambia trintuve užtarkuojame ant kokoso masės.

  5. Dedame į 180°C orkaitę ir kepame valandą. Iškeptą atvėsiname.

  6. Ruošiame kremą: trynius, cukrų ir pieną maišydami kaitiname ant vandens garų vonelės, kol viskas tampa maždaug kefyro tirštumo (aš viriau ant viryklės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti, kad tryniai paprasčiausiai neišvirtų ir nesušoktų į gabaliukus, todėl rekomenduoju tą daryti ant vandens garų vonelės). Atvėsiname.

  7. Sviestą mikseriu išplakame, kol tampa purus ir beveik baltas. Tuomet pilame po kelis šaukštus trynių masės ir toliau plakame. Taip darome, kol supilame visą trynių masę. Galiausiai supilame alkoholį ir dar kartą išplakame. Kremas turi gautis tvirtos konsistencijos.

  8. Kremą užtepame jį ant atvėsusio torto viršaus (galima ir ant šonų). Statome į šaldytuvą sustingti.

  9. Ruošiame šokoladinį glajų: puode pakaitiname grietinėlę su šokoladu, kol šokoladas ištirpsta. Paliekame atvėsti.

  10. Atvėsusį glajų užpilame ant torto.

  11. Aš rekomenduočiau palaikyti šaldytuve, kol šiek tiek sustings, tada galima bus lengviau užtepti šokoladą ant šonų.

  12. Viskas, tortas baigtas, statome į šaldytuvą bent nakčiai, o dar geriau - parai.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai