Tortas "Karamelės lašas"
- Miltai, 100 gramų
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 200 gramų
- Grietinėlė, 35%, 420 gramų
- Standiklis, 2 pakeliai
- Rudasis cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Krakmolas, 100 gramų
- Citrinos rūgštis
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakti su ruduoju cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti.
Gautą masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti valandai į šaldytuvą.
Supjaustytus biskvitus pertepti grietinėlės kremu, pamėtyti rududu gabaliukais ir užtepti vėl grietinėlės, dedame antrą biskvitą ir kartojame viską iš naujo. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Aplyginti kraštus ir apibarstyti kokoso drožlėmis (galima ir kitaip puošti).