Tortas mažyliams

Tortas mažyliams
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 250 gramų
  • Vanduo, 150 mililitrų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Kremui:
  • Varškė, 400 gramų
  • Mėlynių jogurtas, 380 gramų
  • Vanduo, 100 mililitrų
  • Želatina, 30 gramų
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Braškės, 1 sauja
  • Šilauogės, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Lietinių blynų gaminimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi (3 šaukštais), druska ir vaniliniu cukrumi. Palaipsniui pilame pieną, vandenį (150 ml.), įmaišome miltus. Paliekame tešlą valandai išbrinkti. Blynus kepame įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje.

  2. Kremo gaminimas. Želatiną brinkiname 100 ml. šalto vandens. Varškę pertriname per sietelį, įmaišome jogurtą, likusį cukrų. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią maišant supilame į varškės masę. Trečdalį varškės masės sumaišome su sutrintomis braškėmis.

  3. Torto surinkimas. Tortinės dugną ir šonus išklojame lietiniais blynais. Dedame varškės ir braškių masę ir šonus užlankstome. Sluoksniuojame netaisyklingai dėdami lietinius, tarpuose tepdami likusį varškės kremą, beriame uogų. Paviršių išlyginame, dedame į šaldytuvą stingti. Sustingusį puošiame uogomis, šokoladu ir pan. Skanaus

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą
» Komentarai