Tortas Napoleonas
Nuotraukoje tortas gamintas iš dvigubos normos.
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Margarinas, 500 gramų
- Miltai, 700 gramų
- Grietinė, 60 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Sviestas, 400 gramų
- Cukraus pudra, 240 gramų
- Kondensuotas pienas, arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas, 160 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 22
Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.
Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.
Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.
» Rašyti komentarą
» Komentarai