Tortas "Rafaelo"
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Miltai, 230 gramų
- Cukrus, 230 gramų
- Kepimo milteliai, 20 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 65 gramai
- Kondensuotas pienas, 385 gramai
- Sviestas, 180 gramų
- Grietinėlė, 35%, 450 gramų
- Standiklis, 2 pakeliai
- Kokoso drožlės, 50 gramų
- Vanduo, 200 gramų
- Citrinų sultys
Pirmiausia reikėtų kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir gautą masę per naktį palikti pastovėti kambario temperatūros vietoje.
5 kiaušinius išplakti su 230 g. cukrumi ir vanile. Plakant, silpna srovele supilti aliejų, dar šiek tiek paplakti. Į gautą masę sudėti miltus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti, kol masė taps vientisa.
Gautą masę supilti į apvalų riebalais (aš dažniausiai tepu sviestu) išteptą kepimo indą ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie pusę valandos. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kol kepa biskvitas, reikėtų pasigaminti masę kremui. Grietinėlę šiek tiek paplakti ir supilti grietinėlės standiklį. Išplakti iki standumo. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Praėjus pusei valandos paimame grietinėlę supilame į ją per naktį paliktą sviesto ir kondensuoto pieno masę, sudedame kokoso drožles, gerai išmaišome.Biskvitų sulaistymui pasiruošiame didesnę stiklinę, pilame į ją 200 ml vandens, įspaudžiame citrinų sultis, sudedame 2 arbat. šaukštelius cukraus. Viską išmaišome.
Torto surinkimas:
1. Pasiruošti torto lėkštę.
2. Dėti pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo.
4. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.
5. Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
6. Papuošti: tortą apibarstyti kokoso drožlėmis, išdėlioti gėlytes.
Skanaus!
2016-06-03 11:55
2015-12-28 14:26
2015-08-28 09:43
2015-04-10 21:26
2016-09-14 11:43