Tortas su braškėmis
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Grietinė, 1 mililitras
- Braškės, 1.2 kilogramo
- Želatina, 4 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 35%, standiklis, 400 gramų
- Mėta, lapeliai, 4 vienetai
- Grietinėlė, 35%, standiklis
Biskvitui: 6 kiaušiniai, 200 g cukraus, 200 g miltų.
Pertepimui: 1 kg grietinės, 1 kg braškių, 4 šaukštai želatinos, 1 stiklinė cukraus.
Papuošimui: 400 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, 1 pakelis grietinėlės standiklio, 12 braškių, 4 šaukštai biskvito trupinių, 4 mėtų lapeliai.
Saldžių lazdelių torto šonams.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame 3 lakštus.
Grietinę sumaišome su 0,5 kg pertrintu braškių, cukrumi ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta ir ištirpinta želatina.
Likusias braškes supjaustome puselėmis.
Į tortinę formą įklojame biskvito lakštą, ant jos sudedame pusę supjaustytų braškių ir užpilame pusę grietinės masės. Uždengiame antru lakštu. Sudedame likusias uogas bei supilame grietinės masę. Uždengę trečiu lakštu 1 val. laikome šaltai.
Iš tortinės formos išimtą tortą aptepame su grietinėlės standikliu sumaišyta plakta pasaldinta grietinėle.
Šonus apdedame saldžiomis lazdelėmis, o viršų puošiame biskvito trupiniais, braškių puselėmis, likusios grietinėlės bokšteliais ir mėtų lapeliais.