Tortas su karamele

Tortas su karamele
Velykinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Miltai, 60 gramų
  • Krakmolas, 40 gramų
  • Vanduo, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1 žiupsnelis
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, 200 gramų
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 200 gramų
  • Pienas, 100 gramų
  • Želatina, 2 arbatiniai šaukšteliai
Papuošimui:
  • Juodasis šokoladas, 80 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Baltymus išplakti su puse kiekio cukraus, ir vanilinu iki putų. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus ir vandeniu. Abi mases sumaišyti ir sijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu.

  2. Kepti 180 C laipsnių kaitrumo orkaitėje, 21 cm skersmens formoje, apie 25 minutes.

  3. Kremui želatiną išbrinkinti piene ir šildyti iki ištirps. Dar šiltą pilti į karamelizuotą "Rududu" pieną ir išplakti iki vientisos masės. Grietinėlę plakti iki putų, pilti atvėsintą "Rududu" kremą ir viską gerai išmaišyti. Šiuo kremu pertepti tris biskvito lakštus.

  4. Puošti tirpintu šokoladu, aguonomis, spanguolėmis, apelsino žievele...

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą
» Komentarai