Tortas su konservuotais persikais

Tortas su konservuotais persikais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, formai patepti
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, atvėsinta, 500 mililitrų
  • Cukraus pudra, 1 stiklinė
Biskvitui:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
Įdarui:
  • Konservuoti persikai, 820 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Atskirti kiaušinio trynius nuo baltymų.

  2. Elektriniu plakikliu plakti baltymus mažiausiu greičiu. Kai tik atsiras putos, suberiame 2 šaukštelius vanilinio cukraus, pradedame berti po 1 šaukštą cukraus. Plakti baltymus reikia tol, kol masė gausis labai tiršta ir baltos spalvos. Masė turi laikytis ant plakiklio antgalio.

  3. Dabar pradedame dėti trynius, neskubėdami, po 1 šaukštą ir suplakame. Masė gausis tirštoka.

  4. Prasijoti stiklinę miltų ir įmaišyti į masę šaukštu iš apačios į viršų. Supilti į formą ištepta sviestu.

  5. Kepti biskvitą 25-30 min. iki 190-200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

  6. Iškepusį biskvitą atvėsinti. Perpjauti į 2 dalis. Biskvitus sulaistyti skysčiu nuo konservuotų persikų.

  7. Skiltelėmis supjaustyti persikus.

  8. Atvėsintą grietinėlę išplakti iki standžios masės. Sudėti cukraus pudrą ir 1 šaukštelį vanilinio cukraus. Viską gerai išmaišyti. Kremas paruoštas.

  9. Tortas rinkti atsegamoje tortų formoje. Ant pirmo biskvito išdėlioti pusę persikų ir sudėti pusę kremo. Dedame antrą biskvitą ir viską apdengiame likusiu kremu (viršų ir šonus). Šiek tiek kremo palikti papuošimui.

  10. Dekoruojame savo nuožiūra. Tortą dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms susistovėti.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Neringa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Monika
2019-07-09 16:09
Labai gražiai atrodo, ir paskaičius lengvas receptas, leksiu pirkti produktus ir bandyti kepti