Tortas su mangais
- Varškė, 400 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Grietinėlė, 35%, 100 gramų
- Mango, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- vanilės esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Sausainiai, 1 pakelis
- Cukraus pudra, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 100 gramų
- Brendis, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Dumplainiai, 200 gramų
Sausainius sumalti blenderiu, sumaišyti su 2 šaukštais cukraus pudros, brendžio ir ištirpinto sviesto.
Gauta mase iškloti tortinės dugną ir šonus.
Dėti kepti į orkaitę 10 minučių, 180 C temperatūroje.Varškę kartu su mango minkštimu iki purios masės ištrinti blenderiu, supilti 100 ml plakamosios grietinėlės, suberti cukrų.
Pastoviai maišant įmušti po vieną kiaušinį ir masę visą laiką plakti.
Gautą varškės masę supilti į formą ant pravėsusių sausainių.Į gilią formą įpilame karšo vandens, kad būtu panašiai iki 1/3 tortinės aukščio, dedame į ją tortą ir kepame apie 80 minučių, 160 C temperatūroje.
Kai tortas iškeps, jo iš karto neišimame iš orkaitės, tik praveriame dureles ir leidžiam pamažu atvėsti.
Papuošimui grietinėlę su 2 šaukštais cukraus pudros ir šaukštu citrinos sulčių išplakame iki standžios masės ir puošiame konditeriniu švirkštu. Arba kaip Jums patinka.