Tortas su maskarponės sūriu

Tortas su maskarponės sūriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus
  • Miltai, 100 mililitrų
  • Krakmolas, 100 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sūris, maskarponės, 500 gramų
  • Grietinėlė, 35%, plakamoji, 250 mililitrų
  • Braškės
  • Kakava
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
Sulaistymui:
  • Arbata, ar sultys, brendis
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvito gaminimas (26 cm): baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti.
    Kepti 170°C temp. apie 30-40 min.

  2. Kremas: išplakti grietinėlę su cukraus pudra ir sudėti į maskarponės sūrį. Kremą palaikyti šaldytuve, kol biskvitas gerai atvės.

  3. Nuplauname braškes, supjaustome (maniškės buvo labai mažos, todėl pjoviau tik per pusę). Pasiruošiame tai, kuo sulaistysime biskvitus. Tai gali būti kava, arbata, sultys, alkoholis.

  4. Mano biskvitas buvo labai plonas, todėl jį padalinau į dvi dalis. Dedame vieną dalį biskvito, dedame daugiau nei pusę kremo, uždedame kitą biskvitą ir visą tortą aptepame kremu, ant viršaus šaukštu suformuojame bangeles, sudedame braškes ir pabarstome trupučiu kakavos. Paliekame pastovėti šaldytuve.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Ugnė
» Rašyti komentarą