Tortas su varškės kremu
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 75 gramai
- Krakmolas, 75 gramai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Želatina, 16 gramų
- Apelsinai, 2 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Vanilinis cukrus, 100 gramų
- Varškė, 500 gramų
- Grietinėlė, 35%, 500 gramų
- Juodasis šokoladas, tarkuotas, 50 gramų
Kiaušinius išplakame su 3 šaukštais karšto vandens, 50 g vanilinio cukraus ir 150 g cukraus.
Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir viską supilame į kiaušinių masę, bei išmaišome.
Paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepame apie 30 min., 160-180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir padaliname į dvi dalis.
Paruošiame varškės kremą. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, sumaišome su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Ištirpiname želatiną ir išsukame su šalta liesa varške. Viską sumaišome su išplakta grietinėle.
Dalį kremo užtepame ant apatinės biskvito dalies, uždengiame kitu papločiu ir aptepame likusiu varškės kremu (ir torto kraštus).
Tortą apibarstome tarkuotu šokoladu. Skanaus!
2016-08-13 18:19
2013-09-18 16:56
2013-05-31 14:12
2013-05-19 20:54
2024-03-22 22:42