Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Grietinėlė, 35%, 500 gramų
- Graikiškas jogurtas, 370 gramų
- Vanduo, 1 stiklinė
- Miltai, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Varškė, 200 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Kefyras, 0.5 stiklinės
- Želatina, 30 gramų
- Šalavijo sėklos, chija, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Plikytos tešlos gaminimas. Į puodą pilti 1 stiklinę vandens, suberti druską, 50 g. cukraus, 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus, dedame sviestą. Kai užverda, suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol tešla nebelimpa prie puodo sienelių ir gaunamas vienas tešlos gabalas. Tešlą atvėsiname. Po to mušame po 1 kiaušinį ir maišome, kol gauname vientisą, grietinės tirštumo masę.
Iš gautos masės konditeriniu švirkštu ant kepimo popieriaus formuojame du torto lakštus. Įkaitiname orkaitėtę iki 200 C. Kepame lakštus apie 10 min, kol jie įgauna šviesiai rudą atspalvį.
Kremo gaminimas. Želatiną brinkiname 100 ml. šalto vandens. Chia sėklas brinkiname 0,5 stiklinės kefyro. Varškę ištrinti su 100 gr cukraus ir 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus. Varškės masę sumaišyti su graikišku jogurtu. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią maišant supilame į varškės masę. Viską gerai išplakame. Grietinėlę atskirai išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės masę. Į kitą indą dedame 200 gr varškės masės ir ją sumaišome su kefyre brinkintomis Chia sėklomis. Varškės/ jogurto masę dedame trumpam į šaldytuvą, kad pradėtų stingti.
Torto surinkimas. 28 cm. torto formą išklojame kepimo popieriumi. Dedame plikytos tešlos lakštą, ant jo varškės/ jogurto masę. Ant antro lakšto paskleidžiame varškės/ Chia sėklų masę. Ant jos- likusia varškės/ jogurto masę. Paviršių išlyginame ir statome į šaldytuvą mažiausiai 6 val. Sustingusį puošiame vaisiais, uogomis ir pan. Skanaus
2017-07-22 11:25