Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Varškė, 400 gramų
- Jogurtas, 125 gramai
- Obuoliai, 1 vienetas
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
- Želatina, 1 valgomasis šaukštas
- Aguonos, 1 arbatinis šaukštelis
- apelsinų želė, 0.5 pakelio
- Šokoladiniai sausainiai, 1 pakelis
- Sviestas, 100 gramų
- Žemės riešutai, 2 valgomieji šaukštai
Sausainius sutrupinti kočėlu, sviestą išlydi, truputį atvėsinti. Riešutus paskrudinti orkaitėje arba keptuvėje. Sausainius, riešutus (galima pasmulkinti) ir sviestą sumaišyti. Imti indą, kuriame sluoksniuosite tortą ir iškloti jį maistine plėvele. Sudėti sausainius, paslėgti ir pastatyti į šaldytuvą.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Varškę, jogurtą (naudojau be jokių priedų) ir cukrų (jo galima dėti daugiau ar mažiau, pagal skonį) sutrinti. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti. Kelis šaukštus varškės masės dėti į želatiną ir išmaišyti, tuomet visą želatinos masę supilti į likusią varškę bei gerai išmaišyti. Išimti sausainių pagrindą iš šaldytuvo ir ant jo supilti varškę. Vėl statyti į šaldytuvą.
Apelsinų želė užpilti 250 ml karšto vandens, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti. Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles sudėlioti ant varškės masės, ir užpilti vėsia apelsinų želė. Nakčiai palikti šaldytuve. Prieš tiekiant, viršų berti aguonomis. Skanaus!