Tortas "Velykų kiaušinis"
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bemielė sluoksniuota tešla, 3 pakeliai
- Sviestas, 82%, 600 gramų
- Kondensuotas pienas, 2 skardinės
- Citrinos rūgštis, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukraus pudra, 3 valgomieji šaukštai
- Juodasis šokoladas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Tešlą apsipjaustome norimo pločio apskritimais (torto padais, iki 24 cm skersmens).
Iškepame 180 laipsnių temperatūroje (apie 10 minučių).
Iš likusių kraštelių galime suformuot papuošimų (perminkom, iškočiojam ir formuojam kiaušinį, lapelių). Papuošimus taip pat iškepame.Kremui:
Minkštą sviestą gerai išplakame, supilame kondensuotą (iš pradžių 1,5 skardinės, jei norisi saldžiau, sudedam ir likusį). Įmaišome citrinos rūgšties.Atvėsusius lakštus sluoksniuojame su kremu.
Pabarstome cukraus pudra (1 v.š.).
Iš likusios pudros pasidarome glajaus (pudra + 1 a.š. vandens), juo aptepame kiaušinį.
Šokoladą ištirpiname, juo priklijuojame papuošimus, padarome ornamentus.
Palaikome šaldytuve per naktį.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai