Tortukas “Kapitonas”

Tortukas “Kapitonas”
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Ešerys, karštai rūkyti (tiks ir kita rūkyta žuvis), 2 vienetai
  • Tešla, šaldyta, bemielė, 3 lapai
  • Sūris, fermentinis, 40 gramų
  • Kiaušiniai, virti, 1 vienetas
  • Majonezas, 100 gramų
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Svogūnai, raudoni, 1 galva
  • Krapai, 1 pundelis
  • Alyvuogės, 1 vienetas
  • Pipirai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Bemielės tešlos lapelius atšildyti, iškočioti , išpjauti norimos formos lakštus (šiuo atveju iš 1 lapelio gauname 2 žuvytes). Lakštus subadyti šakute ir kepti 180 °C temp. orkaitėje 10 min.

  2. Tešlos likučius suminkyti, iškočioti ir iškepti (trupiniai bus naudojami apibarstymui).

  3. Žuvį išdarinėti, atskirti nuo kaulų ir odos bei susmulkinti. Jei mėgstate aštriau - pabarstyti pipirais.

  4. Svogūną nulupti, supjaustyti plonais pusžiedžiais (gražesnius gabalėlius palikti papuošimui). Juos pasūdyti ir pagniaužyti.

  5. Sutarkuotą sūrį ir susmulkintą kiaušinį išmaišyti. Įspausti skiltelę česnako, įberti 0,5 a.š. smulkintų krapų ir viską sumaišyti su majonezu iki vientisos masės.

  6. Apatinį torto lakštą sutepti majonezu, uždėti smulkintą žuvį, padengti svogūnais, uždengti kitu lakštu, tepti majonezo, tada sūrio masės, vėl užkloti tešlos lakštu, padengti žuvimi ir svogūnais, kitą lakštąl aptepti sūrio mase ir uždengti tešlos lakštu pateptu majonezu. Lengvai paspausti, kas susislėgtų tortas.

  7. Šonus aptepti majonezu ir gausiai apibarstyti likusios tešlos trupiniais. Puošti svogūno riekelėmis, alyvuoge, krapais ar kitokiais žalumynais.

  8. Tortą palikti šaltai mažiausiai 12 valandų.


    Skanaus!

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Audronė
» Rašyti komentarą
» Komentarai