Toskaniškas veršienos pjausnys
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiauliena, kumpis, griežinėliai, 2 vienetai
- Garstyčios, padažas
- Špinatai, 400 gramų
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Druska
- Pipirai, juodieji
- Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
- Veršiena, riekelės, 2 vienetai
- Sūris, riekelės, fermentinis, 2 vienetai
- Aliejus
- Muskatas
Gaminimo instrukcija:
Špinatai nuvalomi, nuplaunami, nutekėjus vandeniui, truputį patroškinami ir apibarstomi smulkiai sukapotu česnaku, druska, pipirais. Ugniai atsparaus stiklo keptuvė ištepama aliejumi, į ją įkrečiama 2 porcijos špinatų, kiekvienos jų viduryje šaukštu padaroma po duobelę, kur įdedama po gabaliuką sviesto. Po to pasūdoma, apibarstoma pipirais ir trupučiu muskato riešuto. Veršienos pjausniai apibarstomi druska, aptepami garstyčiomis ir iš abiejų pusių apkepinami aliejuje, kol apsitraukia rausva plutele. Tuomet ant špinatų porcijų uždedama po pjausnį, o ant jų — po griežinėlį kumpio ir sūrio. Pjausniai kepami orkaitėje, kol pradeda lydytis sūris. Prie jų paduodamos keptos bulvės, bulvių tyrė arba ryžių košė.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-07-14 15:14