Totoriška aviena su garstyčių padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aviena, 800 gramų
- Česnakas, 1 skiltelė
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Garstyčios, prancūziškos, 1 valgomasis šaukštas
- Kvapieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, tirpintas, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 250 mililitrų
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Raudonas vynas, 150 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Nuluptą česnako skiltelę supjaustyti gabaliukais, apibarstyti druska ir sutrinti. Mėsą įtrinti sutrintu česnaku, sumaišytu su garstyčiomis, pipirais bei tirpinti sviestu ir dėti į keptuvą.
Keptuvą pašauti į įkaitintą orkaitę. Pirmiausiai mėsą apkepti 225 C temperatūroje, o paskui orkaitėje temperatūrą sumažinti.
Šaukštą sviesto ištirpinti keptuvėje, suberti miltus ir pakepinti, supilti grietinę ir dar pakaitinti 10 minučių. Galiausiai sukrėsti pomidorų tyrę.
Iškeptą avieną suvynioti į aliuminio foliją ir palikti šiltai. Kepsnio sultis praskiesti raudonuoju vynu ir supilti į padažą. Padažą kaitinti, kol sutirštės, nuolat maišyti. Pagardinti ir patiekti atskirai.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-04-28 10:34
Paprasta pagaminti ir labai skanu. Bijojau imtis avienos, o kai skaniai pavyko, labai džiaugiausi. Ačiū!
2011-06-17 12:44
visai neblogai gavosi
2017-02-09 16:16