Totoriški avienos maltiniai

Totoriški avienos maltiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aviena, 800 gramų
  • Batonas, riekės, 3 vienetai
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Taukai (kiaulių), 1.5 valgomojo šaukšto
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Mairūnas
Gaminimo instrukcija:

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gražina
2011-03-09 11:45
Atsiprašau, bet jei naudojami kiaulių taukai, tai patiekalas iš principo negali būti totoriškas. Tai jau turbūt lietuviška "modifikacija"