Tradicinė dvaro žuvis adventui
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žuvis, 2 vienetai
- Prieskoniai, žuviai, 1 arbatinis šaukštelis
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Bulvės, 4 vienetai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Turimą žuvį (naudojau kuoją) išvalyti, nuplauti, nusausinti. Įtrinti prieskoniais ir palikti kelioms valandoms šaldytuve.
Indą, kuriame kepsime, reikia patepti aliejumi. Aš naudojau "Obelių" rapsų aliejų, kuris tinkamas kepimui.
Į indą sudėti žuvis, patepti jas grietinės ir majonezo mišiniu. Šalia įdėti nuluptas bulves (jos puikiai tiks garnyrui).
Orkaitę įkaitinti iki 200°C, kepti apie 30 - 40 min. Galima papuošti šviežiais krapais ar petražolėmis.
Šaltinis: knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai"
Žuvis nuo seno buvo vartojama lietuviškuose patiekaluose, ypač pasninko metu. Be abejonės, žuvį mėgo ir didikai.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-09-14 12:36