Tradicinė dvaro žuvis adventui

Tradicinė dvaro žuvis adventui
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žuvis, 2 vienetai
  • Prieskoniai, žuviai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Turimą žuvį (naudojau kuoją) išvalyti, nuplauti, nusausinti. Įtrinti prieskoniais ir palikti kelioms valandoms šaldytuve.

  2. Indą, kuriame kepsime, reikia patepti aliejumi. Aš naudojau "Obelių" rapsų aliejų, kuris tinkamas kepimui.

  3. Į indą sudėti žuvis, patepti jas grietinės ir majonezo mišiniu. Šalia įdėti nuluptas bulves (jos puikiai tiks garnyrui).

  4. Orkaitę įkaitinti iki 200°C, kepti apie 30 - 40 min. Galima papuošti šviežiais krapais ar petražolėmis.



    Šaltinis: knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai"

    Žuvis nuo seno buvo vartojama lietuviškuose patiekaluose, ypač pasninko metu. Be abejonės, žuvį mėgo ir didikai.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą
» Komentarai
[email protected]
2014-09-14 12:36
zuvis