Tradicinė pica
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Dešra, picos įdarui, arba kumpis, 300 gramų
- Česnakas, padažui, 2 skiltelės
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Rozmarinas, padažui
- Sūris, picos įdarui, fermentinis, 150 gramų
- Vanduo, šiltas, 70 mililitrų
- Mielės, 25 gramai
- Druska, padažui, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Pomidorai, padažui, 3 vienetai
- Druska, padažui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Bazilikas, padažui
- Alyvuogės, picos įdarui, nebūtina, 5 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Visų pirma išmaišome tešlą, iškarto sudedame miltus, mieles, užpilame vandeniu, įberiame druskos ir cukraus. Išminkome.
Tada kočėlu lygiai iškočiojame iki gražaus, plono blyno.
Paliekame 10-15 min.
Tuo tarpu gaminame padažą: sutrintus pomidorus sudedame į įkaitintą keptuvę. Kaitiname 5 minutes.
Suberiame prieskonius ir dar truputį pakaitiname.
Tada padažą tolygiai paskirstome ant tešlos.
Supjaustome dešrą ir sudėliojame ant tešlos. Sutarkuojame sūrį ir užberiame ant viršaus. Pašauname į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 20 minučių.
Tešla bus minkšta ir skani, o viršus gražiai apskrus :)
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-06-06 22:16
bandziau labb skanu
2011-06-02 22:17
Manau, kad recepto autorius amp;gt;
2011-05-22 11:01
Gal kas bandė ?
2012-07-02 03:26