Tradiciniai kūčiukai

Tradiciniai kūčiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 250 gramų
  • Vanduo, 100 gramų
  • Mielės, šviežios, 7 gramai
  • Aguonos, 25 gramai
  • Cukrus, 50 gramų
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles ištrinkite su cukrumi. Vandenį pašildykite iki kūno temperatūros ir supilkite į jį mieles bei pusę miltų. Išmaišykite, užberkite sluoksnį miltų ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Iškilus tešlos kepurei suberkite likusius miltus, aliejų, suberkite aguonas, druską ir minkykite, kol tešla taps tampri ir nebelips prie rankų.

  2. Išminkytą tešlą padėkite šiltoje vietoje 50-60 min, kad pakiltų. Pakilusią tešlą gerai išminkykite ir voliokite plonus volelius. Pjaustykite juos gabaliukais ir berkite į miltais pabarstytas skardas. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos apie 7 min.

Porcijų skaičius: 250
Receptą atsiuntė: Akvilė
» Rašyti komentarą
» Komentarai