Trapieji spelta sausainiukai

Trapieji spelta sausainiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Spelta šviesūs miltai , 740 gramų
  • Cukrus, 280 gramų
  • Sviestas, arba margarinas, 260 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą (arba margariną) ir 140 g cukraus išsukti iki purios vienalytės masės.
    Kiaušinius išplakti su likusiais 140 g cukraus.

  2. Į dubenį suberti Spelta miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
    Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.

  3. Pabarstyti stalą miltais ir iškočioti apie 1 cm storio lakštą.
    Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
    Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.

  4. Kepti 10-15 minučių iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Spelta
» Rašyti komentarą
» Komentarai