Trapus pyragas su obuolių koše
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Pienas, ar grietinėlė, 1 valgomasis šaukštas
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, ar kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kvietiniai miltai
- Obuoliai, košė, 0.5 litro
- Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
Sviestas arba margarinas gerai ištrinamas, sudedami tryniai, suberiamas cukrus, dar kiek trinama, supilama grietinėlė arba pienas, grietinė, bulvinis krakmolas, soda arba kepimo milteliai. Beriama miltų, gerai išminkoma, kol tešla nelimpa prie rankų.
Tešla padalijama pusiau. Viena dalis iškočiojama, dedama į skardą, ant viršaus obuolių košė, uždengiama kita iškočiota dalimi, gerai užspaudžiami kraštai, dedama į orkaitę, kepama apie valandą. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-10-31 14:08
Paprastas "močiutės" receptas be jokios improvizacijos
2009-09-10 10:00
Pabandysim....
2010-02-03 15:45