Trapūs,sultingi kibinai
- Sviestas, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Grietinė, 200 mililitrų
- Druska
- Kiaulienos šoninė, 0.5 kilogramo
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvapieji pipirai
- Aliejus, patepimui
Į dubenį sutarkuokite sviestą, supilkite persijotus miltus ir tol trupinkit sviestą maišydami su miltais,kol gausis smulkūs trupinėliai.Vėliau po truputį dėkite grietinę ir įmuškite kiaušinius bei įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų. Kol tešla vėsta ir alsuoja:)- paruoškite įdarą. Kiaulienos šoninę kiek galima smulkiau supjaustykit,įmaišykit susmulkintą kvadratėliais svogūną,įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo,padalinkit savo mažo moteriško kumštelio dydžio gabalėliais,iškočiokite arba tiesiog išmaigykit pirštais 3-4mm storumo apskritimus.Į tešlos apskritimą įdėkite šaukštą mėsos įdaro ir pirštais užspauskite,o po to užsukite virvele kraštus.Ant skardos patieskite kepimo popierių, ant jo sudėkite kibinus, patepkite kiaušiniu ir viršuje ties užsukta virvele iš abiejų pusių su peiliu ar tiesiog įkirpkite žirklutėmis tešlą,kad liktų skylutės - per jas iš kibino vidaus kepimo metu išeidinės garai ir kibinas neplyš nereikiamoj vietoj. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40min. Kibinai išties gaunasi ne prastesni nei Trakuose - trapūs ir sultingi.Skanaus!!!
P.s-vietoj sultinio ištirpdau kubeli Galina Blanka arba Maggi 0,5l verdančio vandens,suberiu smulkintus krapus ir tuomet trapūs ir sultingi kibinai viens po kito tiesiog tirpsta burnoje ;)
2019-07-06 17:22
2019-01-07 13:22
2019-01-06 18:24
2019-01-06 14:44
As i 800 gr. Miltu dedu 100 gr. Grietines
2019-07-22 10:26