Traški kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
- Ryžiai, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Kumpis, virtas, 100 gramų
- Kukurūzai, konservuoti, 100 gramų
- Žirneliai, konservuoti, 100 gramų
- Aliejus, 1 litras
- Vištiena, file, 1 vienetas
- Krakmolas, 4 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 6 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Actas, (ryžių), 1 valgomasis šaukštas
Išverdame ryžius. Morką ir kumpį supjaustome nedideliais kubeliais, svogūnus susmulkiname. Dubenėlyje išplakame kiaušinius. Keptuvėje apkepame morką, svogūnus, kumpį, beriame kukurūzus ir žirnelius. Kai viskas lengvai apkepa, suberiame ryžius, kiaušinį, gerai išmaišome ir pagardiname druska.
Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais. Truputį pasūdome. Nedideliame indelyje sumaišome 3 šaukštus krakmolo ir 4 šaukštus vandens. Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Vištienos gabalėlius pamirkome krakmole (galima dar ir apvolioti sausame krakmole) ir kepame aliejuje. Kepimo trukmė priklauso nuo gabalėlio dydžio, apie 3–5 minutes. Krakmolas kepdamas netampa auksinės spalvos kaip miltai. Kai iškepa visi gabalėliai, pasiruošiame padažą. Sumaišome šaukštą krakmolo ir šaukštą vandens. Didelėje keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, pilame pomidorų padažą, suberiame cukrų. Gerai išmaišome ir maišydami pilame ištirpintą krakmolą su vandeniu, pagardiname ryžiu actu. Pagal skonį galite dėti daugiau cukraus, acto ar įberti druskos. Į padažą suberiame vištienos gabalėlius ir išmaišome , kad jie visi pasidengtų padažu.
2015-03-13 12:32
2015-04-21 16:09