Traškios vištienos juostelės

Traškios vištienos juostelės
Traškios vištienos juostelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 1 kilogramas
  • Aliejus, kepimui
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Pasukos, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnako milteliai, 0.666667 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Saldžiosios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aitriosios paprikos milteliai, 0.333333 arbatinio šaukštelio
Marinatui:
  • Pasukos, 1 stiklinė
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aitriosios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Česnako milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Saldžiosios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug 1 cm storio juostelėmis.

  2. Marinatui dubenyje sumaišome pasukas su prieskoniais, sudedame vištienos juosteles, gerai sumaišome. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 valandas (geriausia pernakt).

  3. Tešlai sumaišome miltus su prieskoniais. Supilame pasukas, gerai išmaišome ir pirštais miltus sutriname į mažus gabalėlius.

  4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitiname tiek aliejaus, kad beveik apsemtų vištienos juosteles.

  5. Kiekvieną juostelę dedame į tešlą, gerai prispaudžiame (tam, kad juostelės apliptų miltų trupiniais). Tada juosteles dedame į įkaitusį aliejų, kepame iš abiejų pusių po 2-3 min, kol juostelės įgauna auksinę spalvą.

  6. Iškepusias vištienos juosteles dedame ant popierinio rankšluosčio. Tokiu būdu iškepame visas vištienos juosteles. Jei pritrūksta tešlos, užmaišome dar vieną porciją.

  7. Vištienos juosteles patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą