Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Kiauliena, su odele, 1.5
- Aitrioji paprika, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, grūsti, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Akmens druska, malūnėlyje, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Apelsinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
Sekančią dieną kiaulieną padėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir uždengę mėsą folija kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C , kepkite dar apie 1,5 valandos.
Jei kepimo skarda išdžiūna, įpilkite šiek tiek vandens. Norėdami kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 minučių paskrudinkite, kol kepsnys paruduos.Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų
čatniu.
Skanaus!
Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis.