Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis

Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, su odele, 1.5
  • Aitrioji paprika, 2 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai, grūsti, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Akmens druska, malūnėlyje, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Apelsinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.

  2. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.

  3. Sekančią dieną kiaulieną padėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir uždengę mėsą folija kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
    Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C , kepkite dar apie 1,5 valandos.
    Jei kepimo skarda išdžiūna, įpilkite šiek tiek vandens. Norėdami kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 minučių paskrudinkite, kol kepsnys paruduos.

  4. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų
    čatniu.

    Skanaus!


    Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Santa Maria
» Rašyti komentarą
» Komentarai