Trijų skonių pynė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, tirpintas, 4 valgomieji šaukštai
- Miltai
- Mielės, sausos, 7 gramai
- Pienas, šiltas, 500 mililitrų
- Varškė, ( jeigu varškė bus skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiūvėsėlių), 3 pakeliai
- Cukrus, galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios, 5 valgomieji šaukštai
- Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aguonos, sausos, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos, (žievė) nutarkuota, 1 vienetas
Mieles užpilame 2 dideliais šaukštais vandens (drugno ) ir 0,5 arb. šaukšt. cukraus. Leisti pakilti.
Visus kitus produktus sudedame į dubenį. Jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) ir minkome tol , kol tešla bus be gumuliukų (10 - 15 min.). Stalą barstome miltais, o tešlą padaliname į 3 dalis .Varškę sutriname su cukrumi , padaliname į 3 dalis .Į vieną tešlos dalį sudedame kakavą , į antrą - aguonas , į trečią sudedame tarkuotą žievelę ( galite dėti ir razinų į kuria nors varškę ).
Jei matote , kad varškė per skysta , įdėkite po 2 valg. šaukštus džiūvėsėlių.Imate vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojate lakštą , ant jo dedate varškę ir susukam i volelį. Taip padarom tris volelius su skirtingais skoniais, o iš jų supiname pynę. Ją aptepame vandeniu ,plaktu kiaušiniu, apibarstome riešutais ir kildiname apie 1 val.
Pašauname į orkaitę (180 - 200°C) ir kepame apie pusvalandį .
2014-11-09 21:04
Ir kam reikia aptepti vandeniu? Vien kiausiniu negana?