Trijų skonių pynė

Trijų skonių pynė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, tirpintas, 4 valgomieji šaukštai
  • Miltai
  • Mielės, sausos, 7 gramai
  • Pienas, šiltas, 500 mililitrų
Įdarui:
  • Varškė, ( jeigu varškė bus skystoka , į ją reikės ideti maltų batono džiūvėsėlių), 3 pakeliai
  • Cukrus, galite dėti daugiau , jei norite labai saldžios, 5 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aguonos, sausos, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos, (žievė) nutarkuota, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Mieles užpilame 2 dideliais šaukštais vandens (drugno ) ir 0,5 arb. šaukšt. cukraus. Leisti pakilti.
    Visus kitus produktus sudedame į dubenį. Jei pakilo ( suputojo ) mielės , supilame ir jas .
    Užminkome paprastą mieline tešlą ( ji gan minkšta ) ir minkome tol , kol tešla bus be gumuliukų (10 - 15 min.). Stalą barstome miltais, o tešlą padaliname į 3 dalis .

  2. Varškę sutriname su cukrumi , padaliname į 3 dalis .Į vieną tešlos dalį sudedame kakavą , į antrą - aguonas , į trečią sudedame tarkuotą žievelę ( galite dėti ir razinų į kuria nors varškę ).
    Jei matote , kad varškė per skysta , įdėkite po 2 valg. šaukštus džiūvėsėlių.

  3. Imate vieną gabaliuką tešlos ir iškočiojate lakštą , ant jo dedate varškę ir susukam i volelį. Taip padarom tris volelius su skirtingais skoniais, o iš jų supiname pynę. Ją aptepame vandeniu ,plaktu kiaušiniu, apibarstome riešutais ir kildiname apie 1 val.

  4. Pašauname į orkaitę (180 - 200°C) ir kepame apie pusvalandį .

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Jolanta.M
» Rašyti komentarą
» Komentarai
E.N.
2014-11-09 21:04
O kiek miltu?
Ir kam reikia aptepti vandeniu? Vien kiausiniu negana?