Trintų vaisių ir uogų kokteilis su gaiviuoju spanguolių šerbetu

Trintų vaisių ir uogų kokteilis su gaiviuoju spanguolių šerbetu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Braškės, 50 gramų
  • Vyšnios, 50 gramų
  • Bananai, 50 gramų
  • Apelsinų sultys, 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

„Skonio atgaivinimui” po gausių šventinio stalo vaišių...
Šerbetas:
Spanguolės – 60 g
Vanduo – 20 g
Cukrus – 50 g
Citrinų sultys – 0,5 vnt.
Putojantis vynas – 30 g

Bananus, vyšnias, braškes suplakite plakikliu, įmaišykite apelsinų sultis.

Paruoškite šerbetą: sutrinkite spanguoles ir išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vandeniu, cukrumi, citrinos sultimis ir užvirinkite. Atvėsinkite. Supilkite putojantį vyną ir pastatykite į šaldiklį. Kai masė lengvai pašals, ištraukite ir suplakite elektriniu maišytuvu. Plakite neilgai, maždaug 3 minutes, kad mišinys nepradėtų tirpti, tada vėl įstatykite į šaldiklį. Darydami pertraukas taip plakite kelis kartus, kol masė bus puri ir vientisa.

Taurę papuoškite lengvu šerkšnu - kraštelius pašlakstykite vandeniu ir aplipinkite cukrumi. Supilkite kokteilį, įdėkite šerbeto rutuliuką. Papuoškite žaluma.

Receptas iš Vilniaus senamiestyje įsikūrusio restorano "Lokys".

Skanaus!

Receptas bei nuotrauka priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui „Lokys“.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
GABRIELĖ
2011-04-09 12:28
o o o o oku2: oku2: Negaliu net nuo kompiuterio nuei o t kaip skanu ŽIURĖTI o
karolina
2011-02-24 20:42
kaip skanu dar panasiesniu receptuku reik idet o arselis:
jurate
2011-02-20 12:00
vau labai skanu aciu uz recepta SUPER SUPER nieks neatsispirs paragaukit
Monika
2011-01-26 20:25
Atrodo skaniai