Triušienos kukuliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Triušiena, 800 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 30 gramų
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 60 gramų
- Taukai (kiaulių), 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Batonas, riekės, 3 vienetai
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Druska
- Slyvos, džiovintos
- Džiūvėsėliai
Gaminimo instrukcija:
Triušiena sumalama kartu su lašiniukais ir piene išmirkytu batonu. Vietoj lašiniukų galima dėti gerai išsuktą sviestą. Į sumaltą mėsą sudedami visi prieskoniai, kiaušinis, pasūdoma ir labai gerai sumaišoma. Iš masės daromi nedideli kukuliai, į juos įdedama po išbrinkintą džiovintą (be kauliuko) slyvą, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvėsėliuose ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose (beveik verdama). Parusvėję kukuliai išgriebiami iš riebalų, sudedami į kitą indą ir kiek palaikomi šiltoje orkaitėje.
Tiekiami pašildytame pusdubenyje, apšlakstyti tirpintu sviestu. Aplink apdėliojama keptomis bulvėmis, puošiama prieskoniniais žalumynais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai