Triušio kepenėlių paštetas
- Česnakas, galvos, 3 vienetai
- Aliejus, 2 stiklinės
- Svogūnai, smulkintas, 1 vienetas
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, rudas, 1 stiklinė
- Šalavijas, šviežias, lapeliai, 4 vienetai
- Rozmarinas, šakelė, 1 vienetas
- Kiauliena, šoninė, pjaustyta kubeliais, 150 gramų
- Kepenėlės, triušiena, 400 gramų
- Kietasis sūris, tarkuotas, 150 gramų
- Batonas, 1 vienetas
- Brendis, 4 valgomieji šaukštai
- Vynas, 1 stiklinė
- Jogurtas, 1 valgomasis šaukštas
- Slyvos, puselės, be kaulo, 8 vienetai
- Druska
- Pipirai, Šviežiai malti
Česnako skilteles nulupti, sutrinti ir užpilti stikline aliejaus.
Į keptuvę įpilti truputį aliejaus ir dėti šaukštą sviesto (tuomet sviestas neprisvils). Į ištirpintą sviestą sudėti šalavijo lapus ir apkepti iki rudumo. Šalavijo lapus sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Į tą patį aliejų sudėti kepti smulkintą svogūną, dėti truputį česnako, rozmarino šakelę. Šiek tiek apkepus svogūnams, sudėti šoninės kubelius, palaipsniui sudėti kepenėles, įpilti šiek tiek brendžio.
Kol kepa kepenėlės gaminamas čibatas. Batoną sulaužyti ir išdėlioti ant kepimo skardos, pabarstyti druskos, apšlakstyti česnakiniu aliejumi ir dėti į įkaitintą orkaitę 5 minutėms (naudoti grilio rėžimą). Apskrudusius batono gabaliukus pabarstyti kietuoju sūriu.
Kepenėles mentele pasmulkinti (viduje turi būti kiek rausvos), dėti šaukštą jogurto, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
Kol kepenėlės vėsta ruošiamas karamelizuotas vynas. Į sausą keptuvę suberti cukrų, supilti vyną ir kaitinti iki vienalytės masės. Sudėti apkepti iš abiejų pusių slyvų puseles.
Kepenėles sumalti virtuviniu kombainu ir paštetu aptepti čibato riekes, ant viršaus dėti karamelizuotas slyvas, skrudintus šalavijo lapelius ir viską apšlakstyti trupučiu aliejaus.
Gero apetito!