Troškinta antis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Antis, 1 vienetas
- Obelių aliejus, sviesto skonio, 40 gramų
- Sultinys, 200 gramų
- Krakmolas, 25 gramai
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, supjaustytas, 2 stiklinės
- Svogūnai, mažas, 1 vienetas
- Lauro lapai, (kas mėgsta), 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Antį išdarinėti ir aprišti virvele.
Puode storomis sienelėmis, įkaitinti aliejų ir jame, apvoliojus krakmole, apkepti iš visų pusių. Pridėti supjaustytus česnakus ir svogūną. Tada supilti mėsos sultinį, berti druskos, pipirų, dėti lauro lapų ir troškinti. Pagardinti citrinos sultimis. Antį patiekti su sultinio padažu ir daržovėmis.
Šaltinis: Šis patiekalas yra iš prancūziškos virtuvės (A. Bernė "Prancūziški patiekalai"), tačiau Europoje (tame tarpe ir Lietuvoje, kuri buvo viena didžiausių valstybių viduramžiais ir sulaukdavo svečių iš garbingiausių Europos miestų) buvo populiaru perimti kitų tautų kulinarines tradicijas, tai skatino kultūrinių mainų vystymąsi.
» Rašyti komentarą
» Komentarai