Troškinta aviena su moliūgais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Aviena, virta, 800 gramų
- Sviestas, 30 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Citrinos, 1 vienetas
- Obuolių sultys, 1 stiklinė
- Moliūgai, 0.5 kilogramo
- Druska
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Mairūnas
- Kalendra
- Petražolės
- Cukrus
- Duona
Gaminimo instrukcija:
Svieste pakepinami svogūnai, miltai, supilamos obuolių sultys, pagardinama druska bei cukrumi (cukraus pagal skonį). I karštą padažą sudedama nedideliais gabaliukais supjaustyta virta aviena, ant jos uždedami apvirti moliūgo gabalėliai ir uždengus dar kiek patroškinama.
Troškinys sukrečiamas į pašildytą pusdubenį ir apibarstomas susmulkintais petražolių ir krapų lapeliais (žiemą — sukapotais raugintais ar marinuotais agurkais). Valgoma su juoda duona.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2022-01-25 16:39