Troškinta kalakutiena

Troškinta kalakutiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Ryžiai, išvirti, 1 stiklinė
  • Slyvos, džiovintos, 0.5 stiklinės
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai
  • Kalakutiena, 800 gramų
  • Sviestas, 40 gramų
  • Morkos, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Salierai, šakelė, 1 vienetas
  • Mairūnas
  • Druska
  • Cukrus
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:

Paruošta paukštiena supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, apkepinama aliejuje ir sudedama į troškintuvą. Pridedama prieskonių, pakepintų svieste prieskoninių daržovių (morkų, salierų, petražolių, svogūnų), sukrečiama ryžių košė (ryžiai gali būti ne visai išvirę), sudedamos slyvos, įpilama truputį sultinio ar karšto vandens ir troškinama. Baigiant troškinti supilama grietinė. Ištroškinta paukštiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir pabarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su batono skrebučiais.
Ryžius galima tiekti atskirai.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintarė
2015-11-04 14:06
Fui fui fui: ryžiai su batonu ir grietine? Aš darau panašų patiekalą, tik vietoj ryžių dedu grikius, nededu jokios grietiės, grietinėlės ar jogurto, nes tai tik patiekalo natūralaus skonio sugadinimas ir nereikalingos kalorijos , ir aišku valgom be jokio batono, duonos ar dar kokių priedų, nes ir taip visko pakanka. Paprastume tobulybė - ar esate girdėjusi?