Troškinta triušiena su burokėlių salotomis

Troškinta triušiena su burokėlių salotomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Triušiena, 800 gramų
  • Taukai (kiaulių), 20 gramų
  • Kmynai
  • Kadagio uogos
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 0.5 vieneto
  • Džiūvėsėliai
Gaminimo instrukcija:

Burokėlių salotoms papildomai reikės: 150 g virtų burokėlių, 1 šaukštas tarkuotų krienų, 1 šaukštas aliejaus, truputį citrinos sulčių ar rūgšties, 1 kietai virtas kiaušinis, druskos ir cukraus pagal skonį.

Mėsa supjaustoma gabaliukais, pasūdoma, pavoliojama išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose, po to apkepinama taukuose ar aliejuje. Tada ji sudedama į ugniai atsparų indą (ar emaliuotą puodą), įpilama kiek sultinio ar karšto vandens, sudedami visi prieskoniai bei prieskoninės daržovės ir troškinama ant silpnos ugnies.
Patiekiama su virtomis bulvėmis ir burokėlių salotomis. Virtos bulvės sudedamos šalia mėsos, salotos duodamos salotinėje.

Burokėlių salotoms išvirti burokėliai nulupami, stambiai sutarkuojami, sumaišomi su tarkuotais krienais, paskaninami cukrum ir druska, užpilami aliejum ir citrinos sultimis. Viskas sudedama į salotinę ir pabarstoma kapotu kietai virtu kiaušiniu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
gintautas
2011-05-10 14:09
bandysiu pasigaminti,o paskui pakumentuosiu