Troškinta veršiena su raudonaisiais kopūstais
- Druska
- Citrinos rūgštis
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Kopūstai, raudonasis, 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Vanduo, 1 stiklinė
- Svogūnai, 1 vienetas
- Cukrus
- Veršiena, 750 gramų
Kukuliams dar reiks:
750 g maltos veršienos
1 riekelė batono
1 kiaušinis
5-6 šaukštai krakmolo
3 šaukštai virtų ryžių
truputį maltų juodųjų pipirų
truputį druskos.
Puošimui reiks: 200 g grietinės, petražolių.
Į veršienos 750 g faršą įdėkite piene išmirkytą batono riekelę, įmuškite kiaušinį, suberkite ryžius, truputį druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite. Tada po truputį suberkite krakmolą.
Į puodą, kuriame troškinsite, įpilkite 1 stiklinę vandens, įdėkite sviesto ir užvirkite. Iš paruošto faršo formuokite kukulius, sudėkite juos į puodą ir uždengę troškinkite 5 min.
Tuo metu susmulkinkite kopūstą, sutarkuokite nuskustas morkas, kubeliais supjaustykite svogūną. Viską apibarstykite druska, citrinų rūgštimi ir sumaigykite rankomis. Tuomet sudėkite į puodą ant veršienos kukulių. Troškinkite, kol suminkštėja kopūstai.
Patiekdami lėkštės kraštuose žiedu sudėkite kukulius, o viduryje kopūstus. Ant kukulių dėkite po šaukštą grietinės, papuoškite petražolėmis.