Troškinta vištiena kinietiškai
- Vištienos filė, 500 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Paprika, raudonos, geltonos, 3 vienetai
- Česnakas, 1 vienetas
- Sojos padažas
- Medus
- Prieskoniai
- Ryžiai, pakeliais, 2 vienetai
- Vanduo, pagal poreikį
Visų pirma aš uždedame virti ryžius. Supjaustome vištienos krūtinėlę juostelėmis arba kubeliais ir pagardiname prieskoniais. Tada supjaustome visas daržoves (išskyrus česnaką) taip pat kaip ir vištienos krūtinėlę (t.y. kubeliais arba juostelėm). Pasiruošiam mišinuką: soja, medus ir vanduo. Ragaujame, kad sojos nebūtų per daug ar medaus per mažai. Kad padažas būtų tirštesnis galima įdėti šaukštą krakmolo.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame morkas, tada papriką ir galiausiai vištieną. Kai produktai apkepa, pilame mišinuką su soja ir medumi. Po truputį maišome. Pabaigai dedame česnaką. Troškiname apie pusvalandį ir vis ragaujame ar netrūksta prieskonių.
Išvirusius ryžius formuojame puodelyje ar kokiame indelyje ir dedame į lėkštę. Ant jų gražiai išdėliojame vištieną su daržovėmis, užpilame skysčio kuriame kepė mėsytė ir patiekiame su kinietiškomis lazdelėmis.
Labai greitai paruošiamas patiekalas, galima pasišildyti ir kitą dieną ir skonis išlieka tas pats.
2014-09-17 16:15
2012-09-15 23:11
2012-09-15 13:04
2012-03-14 19:01
2014-12-05 17:44