Troškintas triušis

Troškintas triušis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Triušiena, 1 vienetas
  • Morkos, 5 vienetai
  • Grietinė, 250 gramų
  • Obelių aliejus, rapsų, 5 valgomieji šaukštai
  • Sultinys, be konservantų, drebučiuose, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Petražolės, smulkintos, 1 sauja
  • Krapai, kapoti, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Petražoles ir krapus susmulkinkite ir sumaišykite su pipirais bei druska. Marinatu gerai įtrinkite triušį ir palikite per nakt marinuotis.

  2. Stambiai supjaustykite triušį ir iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje, ant didelės ugnies.

  3. Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite išmarinuotą triušieną, įmeskite sultinio kubelį ir troškinkite apie valandą laiko.



    Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.


    Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Vida
» Rašyti komentarą
» Komentarai